SayHey

Svar på vanliga frågor

Vilken storlek och kvalitet har vykorten?

Vykortet har samma storlek som traditionella vykort - 148 x 105 mm. De väger 300 g och digitaltrycks av MEDIAGRAPHIC på miljöcertifierat, vaxbestruket papper. 

Vilken bildkvalitet krävs?

Vi rekommenderar en så hög upplösning som möjligt för bästa resultat. Bildfiler med storlek över 2 MB behövs dock sällan om inte zoomningsfunktionen används.

Det finns begränsningar för bilder som har ett annat förhållande mellan bredd/höjd än ett vanligt vyklort. Vid andra förhållanden beskärs bilden.

Tänk på att foton som hämtas från till exempel Facebook kan vara komprimerade. Det innebär att kvaliteten kan bli något sämre. Håll ett öga på kvalitetsindikatorn.

Hur mycket text får plats?

Du kan använda max 360 tecken, men vi rekommenderar runt 250 tecken för att inte texten ska bli för liten. Det är ungefär lika mycket som du får plats med på ett vanligt vykort.

När kommer vykortet fram?

Vykorten skickas med posten och kommer normalt fram inom 2-3 arbetsdagar. Tjänsten fungerar för tillfället bara i Sverige.

Vad kostar det och hur betalar jag?

Vykortet kostar 16 kr inklusive porto och du betalar med ett sms, betal/kreditkort eller en presentkod.

Hur vet jag att mitt kort har gått iväg?

Så fort du har betalat får du ett bekräftelsemeddelande till din mobil som talar om att ditt vykort har skickats.

Hur skickar jag ett vykort från mobilen?

Gå in på vår hemsida via din webbläsare i mobilen. En del mobiltelefoner (som t ex iphone) har inbyggda spärrar mot vissa funktioner. Vi kommer inom kort att kunna erbjuda en mobil-app som gör att du enkelt kan skicka vykort från de flesta mobiltelefon-modeller.

Hur fungerar presentkoderna?

Om du har en presentkod så kan du använda den som betalning för vykortet. Presentkoder finns att köpa hos utvalda återförsäljare.

Har du fortfarande frågor?

Kontakta oss på: sayhey@sayhey.se